skip to Main Content
06 29 335 465 jgvink@pianovisions.nl

Steck vleugel – “Duo-art” pianola – 1.60m

Met deze gerestaureerde vleugel haalt u de componisten en legendarische pianovirtuozen uit het verleden in huis. In de periode vanaf 1910 tot 1940 waren de hoogtijdagen van pianola’s / player pianos. Uit die tijd stammen ook opnamen op pianolarol van grote namen zoals Grieg, Saint-Saens, Hofmann, Prokofiev en de jonge  Vladimir Horowitz. Een goed afgeregelde pianola speelt verbazingwekkend natuurgetrouw.

 

Beschrijving

VERKOCHT aan een klant in Frankrijk

Met deze gerestaureerde vleugel haalt u de componisten en legendarische pianovirtuozen uit het verleden in huis. In de periode vanaf 1910 tot 1940 waren de hoogtijdagen van pianola’s / player pianos. Uit die tijd stammen ook opnamen op pianolarol van grote namen zoals Grieg, Saint-Saens, Hofmann, Prokofiev en de jonge Horowitz. Een goed afgeregelde pianola speelt verbazingwekkend natuurgetrouw.

Dit is een zogenaamde reproductie pianola uit 1924. Een van de laatste en dus meest uitgebreide pianolas gebouwd. Voor deze pianola werden speciale rollen geproduceerd waarop niet alleen de noten, maar ook het tempo en zelfs het volume van de melodielijn en de begeleiding automatisch worden geregeld,  Het reproductie-systeem “Duo-art” werd gebouwd door de Aeolian company in London en heeft een eigen elektromotor. Trappen zoals bij veel pianola noodzakelijk is, is dus niet nodig. Alles gaat volautomatisch.

 

Extra informatie

serienummer

21042

bouwjaar

1924

lengte

1.60m

kleur

mahoniehout

afwerking

hoogglans

klavier

88 toetsen

toetsbeleg

ivoor – origineel goede staat

Back To Top